Hvilken slags vigtig er din træning?

Foto Preben Søborg

Jeg vil gerne være mere involveret i frivilligt arbejde, invitere til flere sociale arrangementer, rykke mere på min karriere og have hår som Helena Christensen. Det er een liste. Men der er også en anden liste.  Den hvor jeg vil have børn og en mand der ved jeg elsker dem, styr på min økonomi og et godt helbred. Forskellen på de to lister er niveauet af vigtighed. Den ene er “nice to have”, den anden er “need to have”. De fleste af os har begge slags ønsker, og mens jeg nok overlever uden at få hår som Helena Christensen, så vil jeg kæmpe som en gal for at sikre at mine børn ved jeg elsker dem…

Når det kommer til din træning, så spørg dig selv: hvilken slags “vigtigt” er det for dig at få trænet? Hvis du ubevidst putter din træning over på “nice to have” listen, så er det alt for let at springe over, og alt for svært at retfærdiggøre at bruge tid på det frem for alle de andre vigtige ting.
Jeg tror, at hemmeligheden til at blive løber for livet er at forstå, at træning er et fuldgyldigt medlem af “need to have” kategorien. Jeg ved, at min livsglæde lynhurtigt vil gå fløjten, hvis jeg ikke har kærlighed og mit helbred. Men jeg ved også, at vi får det ud af livet som vi putter ind, og hvis jeg ikke har energi og overskud, så kan jeg ikke give det jeg gerne vil til de mennesker og opgaver, som er vigtige for mig. -Derfor er det af den øverste vigtighed at investere i min fysik.

Dog er det nødvendigt at skelne mellem vigtigheden af at passe på sin fysik, og så at nå et sportsligt mål. Jeg oplever tit folk, som sætter sig et mål om at løbe marathon eller lave en Ironman, og så bliver de meget stressede og frustrerede fordi de tror at det slet ikke vil have nogen konsekvens for hvad de ellers kan nå. Hvis du spørger mig: Er det vigtigere at komme til OL end at dine børn og mand ved du elsker dem? Så er svaret klart nej. Det betyder, at jeg er nødt til at prioritere imellem andre “nice to have” ting, for at gøre plads til det mest nødvendige. Selv om jeg synes det er vigtigt at lave frivilligt arbejde, invitere venner til middag osv. så er jeg nødt til at tage konsekvensen af det mål jeg har sat mig, og sætte nogle andre ting på stand by.

Det er meget oppe i tiden, at man absolut skal være i gang med at træne op til noget stort. Ellers tæller det ligesom ikke. Men det er misforstået. Jeg mener det er mindst lige så imponerende og meningsfuldt ganske simpelt at træne til, at kunne leve det liv du drømmer om.

 Skriv en kommentar