Jeg elsker mine græs-intervaller

Foto Signe Vest, Nike

Banen er hurtig, men hård ved benene. Grus er også godt, men når det er tørt skrider man lidt ved hvert skridt. Asfalten er kedelig og hård, en skovsti er dejlig, men kan være lumsk… Nej, giv mig en veltrimmet græsplæne og jeg er i løbehimlen!
De fleste langdistanceløbere kan slet ikke se ideen med at løbe på græs. Det bliver hurtigt kedeligt at løbe rundt og rundt, men for os der er kommet ad atletik-vejen, er fodboldbanen, som løbebanerne ligger rundt om, det vigtigste træningsunderlag. Den bruges til opvarmning (det er ikke så slemt at jogge 3 omgange :-) ) teknikøvelser, og “stigningsløb” -Man kan lave alt på græsset bortset fra den mest intensive træning med pigsko. Det forebygger skader, og gør at man kan tåle større mængder træning. (Vi har en evig kamp med stadionpersonalet om hvornår vi må løbe på græsset. Ved den mindste tegn på frost lukker de banen for de irriterende horder af atletikfolk, som tramper rundt og ødelægger græsset-”I har jo 8 baner helt for Jer selv udenom, hvorfor skal I absolut løbe på græsset??”) Selv om jeg nu er mellemdistanceløber, så er græsplænen nu stadig min bedste ven.

Her er mit yndlings græs trænings-pas, som jeg laver på de lette dage hvor jeg stadig gerne vil vedligeholde konditionen og samtidig får lidt fart og lethed i benene: Efter en rolig joggetur på 20-25min går jeg ind på græsbanen og løber “Diagonaler” jeg løber så hurtigt jeg kan med god stil og afslappet fra det ene hjørne til det andet. Derefter jogger jeg langsomt langs den korte ende af banen til det andet hjørne, og løber igen hurtigt ned til det modsatte hjørne. dette gentager jeg 8-10 gange alt efter hvor hård træningen skal være. Fordi jeg jogger i pausen holdes pulsen ret højt gennem hele træningen, men fordi diagonalen ikke er længere end ca 120-30m, så kan jeg løbe hurtigt uden at det  bliver syretræning. Det bløde underlag gør, at træningen ikke er hård for benene, så det fungerer som restitutionstræning. Jeg laver tit diagonaler op til en konkurrence, hvor jeg gerne vil være frisk og klar. Men de kan også bare bruges som afveksling fra almindelige lange intervaller, for at vænne sig til at løbe i et højere tempo. Hvis de skal bruges som intervaller kan man fx løbe 4 x 5xdigonaler og jogge en omgang imellem hvert set af 5.

God fornøjelse :-)Skriv en kommentar