Længe leve Kinesio Tape aka Magic Tape

I lørdags gjorde jeg noget dumt:
Jeg pustede støvet af pigskoene og løb intervaller!
Jeg burde vide bedre. -Jeg har trods alt  dedikeret et helt kapitel i min bog til skader og skadegivende træningsadfærd.

At løbe i pigsko på bane, når man ikke rigtig er i form til det er dog så åbenlyst idiotisk, at jeg ikke en gang mente jeg behøvede nævne det i bogen.

Men solen skinnede, banen lokkede, og jeg er åbenbart skruet sammen som en af de der gamle fodboldspillere, som taber hovedet og tror de stadig kan lave glidende tacklinger. Jeg ved ganske enkelt ikke noget federe end at løbe stærkt. -Eller altså…alting er relativt. -Hurtigere end joggetempo anyway.
Næste morgen var især min højre læg virkelig vred på mig. Det gjorde ondt at gå, og ikke bare på sådan en -”jeg er lidt øm, det skal jogges væk” måde. -Det gjorde rigtig ondt.

Så var det jeg kom i tanke om rullen med Kinesio Tape, som jeg havde liggende i skabet fra den gang hvor “løbe stærkt” ikke var en relativ men en objektiv betragtning. Og da jeg havde sat et par stykker på læggen besluttede jeg mig for, at jeg simpelthen var forpligtet til at dele min oplevelse, i tilfælde af at alle ikke kender til denne behandlingform. For samme sekund tapen havde lagt sig på min hud faldt smerteniveauet til næsten nul. Jeg gik fra at humpe rundt og beskytte læggen til at overveje, om jeg alligevel skulle gå ud og løbe min sædvanlige søndags-10′er. (Jeg lod dog være, eftersom jeg havde opbrugt min kvote af stupiditet for den weekend!)

Jeg bilder mig ikke ind, at jeg helt forstår hvordan eller hvorfor Kinesio Tape virker. Det er noget med at tapen løfter lidt i huden, så man øger blod- og lymfe gennemstrømningen i det irriterede væv, støtter muskler og led (-men bevarer bevægeligheden) og forbedrer kroppens egen helningsprocess.  Faktum er, at når den bliver lagt rigtigt, (helst af en certificeret behandler) så er effekten bemærkelsesværdig. Man behøver ikke tro på det, det virker bare. Derfor kalder mange atleter det også Magic Tape.

Det er ikke en erstatning for at respektere sin krops begrænsninger, men når man nu har dummet sig, så er det da rart, at der er hjælp at hente.

 Skriv en kommentar