Mod Nye Mål

Interview på Lorry.

Det er længe siden jeg har opdateret hjemmesiden, og meget er sket siden. I slutningen af juni måned måtte jeg erkende at OL satsningen ikke ville lykkes. Jeg havde egentlig tænkt mig at løbe sæsonen færdig og gå efter endnu et dansk mesterskab. Men pludselig meldte den ultimative trøstepræmie sig på banen i form af en lillebror til Sebsatian, som nu laver hækkehop i min mave på 6. måned.
Det satte en lynhurtig stopper for løberiet! Efter de første 3 måneder hvor jeg primært havde kvalme og ondt af mig selv, begyndte jeg at overveje hvad resten af mit liv egentlig skulle byde på. Jeg tror aldrig jeg holder op med at løbe, men tiden i den internationale elite er vist definitivt slut.

Efter at have brugt det meste af mit liv på at kæmpe mod uret, mod mig selv og mod mine konkurrenter må jeg nok konstatere, at fighter-genet ligger dybt i mig, og det er ikke sådan lige at slippe. Men jeg har valgt, at fra nu af skal kampen og målene være nogle andre. Jeg har altid følt, at mit priviligerede liv i Danmark på en eller anden måde forpligtede mig til at arbejde for en bedre verden. Jeg skylder trods alt Afrika halvdelen af mine gener, og nok det meste af mit atletiktalent. Nu er det tid til at give tilbage, og jeg har taget springet over i den branche, som jeg egentlig har sigtet mod med mine valg af uddannelser.

Konsulent for den humanitære sektor.
I seks år arbejde jeg med facilitering, forandringsprocesser og lederudvikling hos Implement Consulting Group. Selv om det egentlig ikke var det område  jeg havde forestillet mig at arbejde inden for, så har det givet mig en masse værdifulde kompetencer i forhold til at arbejde med ledere og organisationer. Jeg er nu lykkelig over at have haft mulighed for at lære af nogle af de absolut dygtigste konsulenter inden for feltet. De erfaringer tager jeg med mig over i Leadership for Humanitarians. L4H er en organisation startet og drevet af humanitære arbejdere med det formål at udbyde den absolut bedste og mest relevante ledertræning i branchen. Deres verden er noget anderledes end de fleste andre brancher, og det er en spændende rejse for mig at lære deres udfordringer at kende. Jeg bruger min indsigt både fra det private erhvervsliv og fra sportens verden til at prøve at gøre dem endnu bedre rustet til at håndtere de daglige udfordringer og sikre at deres indsats er bæredygtig. Ikke bare for de mennesker, som nyder godt af deres hjælp, men også for dem selv.

Danskernes hjerne skal følge med hjertet
Ud over mit arbejde med lederudvikling arbejder jeg frivilligt for kampagnen Verdens bedste Nyheder, som er et samarbejde mellem FN, Danida og 80 andre NGO’er. Målet er løbende at formidle resultaterne af udviklingsarbejdet til danskerne. Det viser sig nemlig, at selvom vi faktisk er ret gavmilde når det kommer til at donere penge til udvikling og nødhjælp, så tror helt op til 72% af os faktisk ikke rigtig at det gør en forskel. Med andre ord: Vi giver af vores hjertes godhed, men hjernen er ikke med. Drømmen om at afskaffe ekstrem fattigdom i vores tid er dog ikke en utopi. Den er inden for rækkevidde!  I år 2000 blev De Forenede Nationer  enige! (en bedrift i sig selv, når man tænker på hvordan det går med klimaforhandlingerne) om at gøre fælles front mod fattigdom gennem en koordineret indsats på 8 vigtige områder. De blev kendt som Millenium Målene eller 2015 Målene. På nuværende tidspunkt kan vi se, at arbejdet bærer frugt, og vi rykker mod målstregen på alle parametre. Men det er som regel ikke noget vi hører om. Vi hører altid om katastrofer, korruption og finanskrise, og det kan virke naivt at blive ved med at bakke op om udviklingsindsatsen. Verdens Bedste Nyheders mål er at bekæmpe kynismen og sprede det gode budskab. Det er ikke naivt at blive ved med at kæmpe. Det er faktisk sund fornuft. Tænk på det som at løbe en marathon. Vi er over halvvejs, nu begynder de opmuntrende kilometerskilte at dukke op. Det giver ingen mening at give op nu!
Min rolle hos VBN er at hjælpe med kommunikationsarbejdet og at skabe konstruktive partnerskaber i det danske erhvervsliv. Mange danske virksomheder er medlem af det der hedder Global Compact, et FN initiativ som forpligter dem og til at tage et socialt ansvar. En af de ting de kan gøre for at leve op til deres Global Compact forpligtelse er at aligne deres CSR indsats med Millenium Målene og derved  være med til skabe den verden, vi gerne vil aflevere til vores børn.

 

 Skriv en kommentar