Øjnene på målet, nu starter sæsonen!

foto Camilla Schiøler

I morgen pakker jeg tasken og flyver til Manchester for at deltage i mit første internationale stævne siden 2008. Jeg glæder mig som et lille barn, og føler mig ekstremt priviligeret over, at jeg overhovedet er nået hertil: Klar til at begynde en sæson, fri for skader og med en solid vintertræning og forårsforberedelse i rygsækken. Jeg er spændt på hvordan det bliver faktisk at skulle løbe i et felt, hvor alle er på samme niveau, og der bliver slåskamp om placeringer. Før i tiden var min taktik som regel at lægge mig langt nede i feltet, håbe på at holde mig ude af slagsmål, og så se om jeg kunne overhale nogen til sidst. Jeg er jo relativt høj, så jeg fylder meget i et felt, og hader når folk tramper mig i hælene. Men det er også en noget passiv attitude, som betød at jeg ofte for sent opdagede at løbet var splittet op, og jeg ikke kunne fange de forreste.

Det gode ved at holde pause er, at man har en unik mulighed for at ændre på sine vaner når man begynder igen. Jeg læste Peter Coe’s bog om mellemdistancetræning (Tidligere verdensrekordholder Seb Coe’s far og træner), og han advokerer for at løbe i ydersiden af bane 1 i stedet for at lægge sig helt inderst. Han mener ikke det man vinder ved at løbe inderst kan opveje den tid man spilder på at blive lukket inde i feltet. Mit mål er at ændre min gamle vane med at søge inderbanen og passivt lade mig skubbe ned i feltet, og prøve i stedet at lægge mig længere fremme, men holde mig lidt på ydersiden, så jeg ikke bliver  lukket inde og sparket. -Lad os nu se hvordan det går. Som med alt andet kræver det nok lidt træning :-)

Løbet på lørdag ser på papiret ud til at blive godt. Vejret bliver nok ikke imponerende, men der er en stærk brittisk løber, som drømmer om at klare OL kravet, samt nogle gode 2.03 løbere, som sikkert også gerne vil løbe stærkt. Det er bare med at komme ind i kampen!2 kommentare

 1. Olli Warelius wrote:

  Greetings! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue. If you have any recommendations, please share. With thanks!

  • rikke wrote:

   Hi Olli
   I have absolutely no idea. I had help making this site. But if anyone knows feel free to share :-)

Skriv en kommentar