Rikke Hvem?

Foto Robin Skjoldborg

Rikke Michala Rønholt  -gift Albertsen i 2006.
Født Rigshospitalet 01.01.1976
Student Allerød Gymnasium 1994
BA International Relationsteori fra Florida State University 1998
MA. International Jura fra Australian National University 2000
(Desuden EU Lov enkeltfag CBS, og fag på Bachelor Statskundskab KU).

Jeg bor på Østerbro med min mand, Stig, min bonussøn Joel og min søn Sebastian. Jeg stiller op for SPARTA, men kan takke dedikerede ungdomstrænere i henholdsvis Allerød, Holte og Trongården for den tidlige udvikling.

Begyndte med 7-kamp, men valgte så 400m hæk og deltog ved junior EM,VM og U23 EM, samt Senior EM og VM. Jeg skiftede til 800m i år 2000 efter tre år med tilbagevendende alvorlige skader forbundet med hækkeløb. Deltog ved EM og VM på 800m, senest i 2007.
Stoppede karrieren i 2008 for at fokusere på den civile karriere og få min søn Sebastian.

I 2011 blev pigskoene dog støvet af igen, og det blev til et ret overraskende dansk seniormesterskab på det nyrenoverede og uimodståeligt lækre Østerbro Stadion. Det gav blod på tanden og mod på at give atletikken endnu en chance, og jeg skruede gradvist træningen op fra motionistens 3 gange om ugen til eliteatletens sædvanlige 9-11. Jeg trænede i 10 måneder med henblik på at nå tilbage på internationalt niveau i 2012. -Der var et lille stævne i London, som jeg godt gad deltage i. Min far Torben Rønholt påtog sig endnu en gang den besværlige opgave som træner og sparringspartner for danmarks mest stædige og egenrådige atlet. For det er jeg evigt taknemmelig. Satsningen lykkedes delvist. jeg nåede op på et niveau hvor jeg igen kunne være med ved de internationale stævner, men OL kvalifikationen udeblev. Hele forløbet var dog en stor og positiv oplevelse, som jeg ikke ville have været foruden.

Få uger efter jeg opgav OL drømmen fandt jeg ud af at jeg var gravid, og dermed blev der sat et naturligt om end lidt brat punktum for comebacket.

På nuværende tidspunkt arbejder jeg med lederudvikling i den humanitære sektor, som frivillig på informationskampagnen Verdens Bedste Nyheder og holder foredrag om løb, energi og træning med udgangspunkt i min bog, Bliv Løber for Livet, som udkom i April 2011. -læs mere i opdaterede posts under Atleten og foredrag og rådgivning.