You have been confirmed in Dessau…

Den gang jeg var lille, blev der hængt en seddel op med sommerens stævner, og så granskede jeg tidsskemaet for at se hvor mange forskellige øvelser jeg kunne tilmelde mig i. Nogle gange måtte jeg løbe fra den ene ende af stadion til den anden og skifte sko undervejs fordi jeg var med i kuglestød og højdespring samtidig.

Lad os bare konstatere, at sådan er det ikke mere! Hvis man vil med til OL skal man selvfølgelig først og fremmest være blandt de ca.30 bedste i verden i sin disciplin (og takke guderne for at Rusland kun må have 3 med!). Men derudover skal man også løbe kvalifikationstiden til et kvalifikationsgivende stævne. Problemet med de stævner er, at dem melder man sig ikke bare til man bliver inviteret.

Det fungerer på den måde, at man har en manager, som kontakter stævnet og forhandler forholdene. Stævnet betaler som minimum transport og ophold. Men øhh, hvis man er født i 1976 og ens personlige rekord stammer fra 2006, så falder stævnearrangørerne ikke ligefrem over hinanden for at få en på startlisten.
Da jeg begyndte at træne igen vidste jeg med det samme, at selv om den største udfordring selvfølgelig ville blive at komme i form. Så ville  jeg derudover få en ikke ubetydelig udfordring med overhovedet at komme til start ved de rigtige stævner. Og min forhenværende manager var faktisk bortgået ved døden! (æret være hans minde). Men heldigvis vidste jeg, at Piotr Buciarski (Dansk rekordholder i stangspring) var blevet ansat i et af verdens største management firmaer: Doyle Management (doylemanagement.com) og jeg tænkte: don’t ask, don’t get. -De har måske lige lidt mere travlt med at repræsentere Asafa Powel og hans venner, men når man har så lidt at have det i som jeg, så har man brug for at snige sig med som en del af en større pakkeløsning. Piotrek sagde ja til at prøve, men at han ikke kunne love noget. De havde jo også lige tre andre sub 1.59 800m løbere…
Siden da har jeg febrilsk tjekket min mail dagligt i håbet om at se de magiske ord: you have been confirmed in… Og i morges kom den: You have been confirmed in Dessau. Dessau er et stort tysk stævne d. 25. maj. Det er min bedste chance for, om ikke at klare kravet til OL, så forhåbentlig at klare kravet til EM, og vise et niveau, som kan få mig med til nogle flere stævner. Jeg har frem til d. 17. juni til at klare EM kravet, og EM er sidste chance for at klare OL kravet. Så det er NU det går løs. Alle timerne i vægtlokalet, på crosstraineren og alle de forbandede 1000m intervaller, alt hvad jeg har lavet siden september sidste år, skal stå sin prøve i de næste 4 uger. Og hver dag frem til d. 17. juni vil det første jeg gør om morgenen, det sidste jeg gør før jeg går i seng, og ca 20 gange i løbet af dagen være at tjekke min mail og håbe på ordene: You have been confirmed in…Skriv en kommentar